بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
در تعریف نور گفته اند که « الظاهر بذاته المظهر لغیره » یعنی نور چیزی است که خود ذاتا هویداست و نمایانگر غیر خود نیز هست.
در روایات ما نیز از حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها به نور تعبیر شده است. بعنوان مثال در روایتی پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله و سلم می فرمایند: خداوند من و علی و حسن و حسین را آفرید و هزاران سال پس از خلق ما ملائکه را افرید. ملائکه نیز تسبیح و تقدیس خدا را از ما فرا گرفتند. هنگامی که خدا خواست ملائکه را مورد آزمایش قرار دهد در بین آنان ظلمت قرار داد. ملائک به خداوند عرضه داشتند: از روزی که ما را آفریدی چنین ظلمتی ندیده ایم. از تو میخواهیم به حق این نورها ( اهل بیت ) ظلمتت را از ما مرتفع گردانی. خداوند نیز نور حضرت زهرا را مانند قندیلی بر گوشه عرش قرار داد که بواسطه این نور جمیع جهان آفرینش نورانی شد. ... الحدیث ... یا در روایات متعددی اشاره شده است که به منظور تولد حضرت زهرا سلام الله علیها پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم سیبی از بهشت را تناول فرمودند که درون آن سیب سرشار از نور بوده است. حقیر در کتابی تحت عنوان رساله نوریه به در حد دانش اندک خویش به موشکافی حقیقت نور آن حضرت پرداخته و روایات وابسته را ذکر نموده ام که امیدوارم به یاری خدا امکان طبع و نشر آن نیز میسر شود.
باید توجه داشت که نوری که در این قبیل روایات به آن اشاره شده است با نورهای دنیوی و مادی تفاوت دارد. کما اینکه نوع ظلمتی که بر ملائک عارض شد به این حقیقت اشعار دارد. بلکه این نور ، نور بینش و معرفت است که لبّ آن نور ولایت الهی می باشد که تفصیل این مطلب مناسب اینجا نیست. در حدیث نورانیت از حضرت علی علیه السلام نقل شده است: « معرفتی بالنورانیة معرفة الله عزو جلّ». آری فاطمه زهرا سلام الله علیها نور درک ولایت الهی است و تنها از پرتو شخصیت نورانی آنحضرت میتوان دروازه شهر علم را باز شناخت و به آن راه یافت.
دشمنان دین خدا کوشیدند تا این نور را خاموش سازند « یریدون لیطفئوا نور الله بافواههم » لیکن خدا نور خویش رابا ظهور حضرت ولیعصر عجل الله فرجه الشریف علیرغم خواسته کافران کامل خواهد ساخت که «و الله متم نوره و لوکره الکافرون»