بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
خلفاء قبل از حضرت علی علیه السلام دست طماعان به بیت المال را باز گذاشته و همین سبب شد که در مدتی کوتاه گروهی با سرمایه بیت المال به ثروت اندوزی مشغول شده و ظلم و تبعیض در جامعه رواج یابد. هنگامی که حضرت علی علیه السلام به حکومت رسید در خطبه ای اعلام کرد که در بازپس ستاندن حق مردم کوتاهی نکرده و هر آنچه را که از بیت المال به غارت رفته از ید غارتگران آزاد خواهد کرد. بدیهی است کسانی که منافع خویش را در خطر می دیدند دست از فتنه جویی و آشوب برنداشته و علاوه بر ایجاد شبهه های فراوان جنگ های متعددی بر علیه حکومت حق تدارک دیدند. در جنگ جمل همسر پیامبر و برخی از بزرگان صحابه به جنگ حضرت علی علیه السلام برخاسته و همین سبب شده بود که برخی در تشخیص حق مردد شده و اشتباه کنند. و البته جمله معروف « اعرف الحق تعرف اهله حق را بشناس تا اهلش را بشناسی » در همین جنگ از دهان مبارک امیرالمؤمنین صادر شده و اصالت تعریف حق بر اساس شخصیت ها را به کلی مردود می خواند. و واعجبا که پس از اتمام جنگ و خاموش شدن فتنه گروهی ساده لوح و یا نادان از جمله حسن بصری به کشته شدن افراد توسط سپاه حضرت علی اعتراض می کنند و یا به مظلوم نمایی روی آوردند. به عنوان مثال پس از خاتمه جنگ حضرت علی علیه السلام عایشه را مورد عفو قرار داده و چهل نقابدار را همراه او ساخت تا وی را تا مدینه همراهی و محافظت کنند هنگامی که عایشه به مدینه رسید اقدام به مظلوم نمایی کرده و اظهار داشت که افراد علی در بین راه مرا مورد اذیت و آزار قرار داده اند. و البته نقابداران که زن بودند با شنیدن این سخن نقاب از چهره برگرفتند و دروغ عایشه بر همگان معلوم گشت.
سیاستی که جبهه دوم خرداد و باند هاشمی رفسنجانی پیش رو گرفته اند نیز برگرفته از سیاست مخالفان حضرت علی علیه السلام است. اینان ابتدا از ایراد انواع افترا به دولت نهم گرفته تا پخش سی دی هایی که در آن سخنان رییس جمهور مونتاژ شده بود و ارائه نمودارهای جعلی سعی داشتند افکار عمومی را برضد دکتر احمدی نژاد تحریک کنند. و پس از آن که دکتر احمدی نژاد با اختلاف بیش از ده میلیون رأی مجددا به ریاست جمهوری برگزیده شد تلاش نمودند تا با طرح ادعای تقلب در انتخابات از خود در اذهان قهرمان بسازند و شکست خویش را توجیه سازند. و پس از آنکه نیروهای امنیتی با آشوبگران و اخلال کنندگان نظم عمومی برخورد قهری داشتند نیز آقای موسوی با اقتدا به سیره حسن بصری اقدام دولت بر علیه آشوبگران را محکوم نمود.
اگر سیاست موسوی و حامیانش با سیاست فتنه گران جنگ جمل مقایسه شود شباهتهای عدیده سیره آنان به وضوح نمایان خواهد شد.
این رویه خطبه امیر المؤمنین علیه السلام در وصف منافقان ( خطبه 194 نهج البلاغه ) را تداعی می کند که فرمود:
« ای بندگان خدا شما را به ترس از خدا سفارش می کنم و شما را از منافقان می ترسانم. زیرا آنها گمراه و گمراه کننده اند، خطاکارند و به خطاکاری تشویق می کنند. به رنگ های گوناگون ظاهر می شوند، از ترفندهای گوناگون استفاده می کنند، و درهر کمینگاهی به شکار شما می نشینند. قلب هایشان بیمار و ظاهرشان آراسته است. در پنهانی راه می روند، و از بیراهه ها حرکت می کنند. وصفشان دارو، گفتارشان درمان، اما کردارشان دردی است بی درمان. بر رفاه و آسایش مردم حسد می ورزند، و بر بلاء و گرفتاری مردم می افزایند، و امیدواران را ناامید می کنند. آنها در هر راهی کشته ای، و در هر دلی راهی، و بر هر اندوهی اشک ها ( اشک تمساح ) می ریزند، مدح و ستایش را به یکدیگر قرض می دهند، و انتظار پاداش می کشند. اگر چیزی را بخواهند اصرار می کنند و اگر ملامت شوند پرده دری می کنند، و اگر داوری کنند اسراف می ورزند. آنها برابرهر حقی باطلی، و برابر هر دلیلی شبهه ای، و برای هر زنده ای قاتلی، و برای هر دری کلیدی، و برای هر شبی چراغی تهیه کرده اند.
با اظهار یاس ( سیاه نمایی) می خواهند به مطامع خویش برسند، و بازار خود را گرم سازند، و کالای خود را بفروشند. سخن می گویند اما به اشتباه و تردید می اندازند، وصف می کنند اما فریب می دهند ( توصیف غیر واقعی از شرایط جامعه )، در آغاز راه را آسان و سپس در تنگناها به بن بست می کشانند، آنها یاوران شیطان و زبانه های آتش جهنم می باشند: أُولئک حزب الشیطان، الا ان حزب الشیطان هم الخاسرون